Werkwijze

Onze werkwijze

Zodra A&F Incasso uw aanmelding heeft ontvangen en opgenomen in de administratie, ontvangt u onze standaard incassoformulieren, waarmee u eenvoudig al uw vorderingen per e-mail, post of fax kunt aanmelden.

Uw incasso’s worden direct in behandeling genomen. Onze aanpak bestaat uit:

– het versturen van 1 of 2 aanmaningen

– telefonisch contact met de debiteur

– op verzoek ( tegen geringe vergoeding) debiteur bezoeken

– in geval van geen reactie (geen betaling) gaan we in overleg met de klant wel of niet over tot een gerechtelijke procedure

 

De voordelen van een A&F Incasso-abonnement:

  • De jaarlijkse mogelijkheid om onbeperkt buitengerechtelijke incasso’s aan te melden.
  • Centraal aanspreekpunt voor al uw incasso’s.
  • U betaalt geen dossierkosten achteraf.

 

Geen abonnement, maar wel een niet-betalende debiteur?

Indien gewenst kunt ook zonder abonnement uw dossier bij ons indienen. U betaalt dan een vooraf afgesproken bedrag voor de te maken dossierkosten.
Kredietinformatie: weten waar u aan toe bent

A&F Incasso verstrekt krediet- en handelsinformatie.

A&F Incasso heeft toegang tot actuele registers waaruit wij kredietinformatie vertrekken over binnen en buitelandse bedrijven, en particulieren. Aanvragen kan al vanaf € 25,00 per verzoek.

Betreffende krediet- en handelsinformatie kunt u gebruiken voor het inzichtelijk maken van de kredietwaardigheid van een leverancier of klant. Ook kunt u zo beoordelen of een bedrag verhaalbaar is op uw debiteur, bijvoorbeeld voor een gerechtelijke procedure.
Buitendienst in heel Nederland

Binnen geheel Nederland beschikken wij over een buitendienst, bestaande uit een team van professionele belastingdeurwaarders.

Onze buitendienstmedewerkers/belastingdeurwaarders halen op verzoek van onze opdrachtgevers de

niet betaalde goederen en/of voertuigen terug. Dit kan tegen een vooraf afgesproken bedrag, zodat een gerechtelijke procedure, vaak niet nodig is.
Juristen voor alle vorderingen

Vorderingen tot € 25.000,-, huur- en arbeidszaken worden door onze juristen zelfstandig behandeld. Dit varieert van het opstellen van de dagvaarding, het redigeren van processtukken en akte’s tot en met de zitting bij de kantonrechter.

Voor vorderingen boven de € 25.000,- hebben wij voor zowel Nederland, Belgie en Duitsland een samenwerking met een vaste advocaat. Deze advocaat is bevoegd zaken vanaf € 25.000,00 tot onbeperkt aan te brengen. Daarnaast kan hij ook het fallissement op uw debiteur aanvragen, om zo alsnog betaling af te dwingen.
Belastingdeurwaarders

A&F Incasso onderscheidt zich ten opzichte van andere kantoren doordat wij zowel voor het bedrijfsleven als voor lagere overheden (gemeentes, waterschappen, provincies) onbetaalde vorderingen, belastingschulden incasseren en/of invorderen.